POMOC ŻYWNOŚCIOWA PODPROGRAM 2019 - EFEKTY
PODPROGRAM 2019 – efekty
- Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Siemiatyczach z terenu województwa Podlaskiego przy współpracy ze Stowarzyszeniem Bank Żywności Suwałki - Białystok realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień2019 – wrzesień 2020.
- Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 250 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa podlaskiego
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o 15,09302 ton żywności;
o 750 paczek żywnościowych;
o 0 posiłków;
4. W ramach Podprogramu 2019 dla 0 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 0 warsztatów edukacyjnychw ramach działań towarzyszących:
- edukacji finansowej – 0 spotkań dla 0 uczestników
- żywieniowo dietetycznych – 0 spotkań dla 0 uczestników
- Kulinarnych - 0 spotkań dla 0 uczestników
- Niemarnowania żywności - 0 spotkań dla 0 Uczestników
- Innych działań aktywizujących – 0 spotkań dla 0 Uczestników